Friday, January 30, 2009

Boy oo BOy Cott

SKang ni hangat kes2 boikot kat mane2...
McD,Starbucks,Kraft, Dan Brand2 associated ngan Yahudi dan sekutunya...

AKu xde hal nak boikot..
but bile fikir balik...TAx jadi income negara...
Gaji mak bapak korang datang dari mane?

DAn 1 lagi..Kalo nak boikot pon, buktikan kite xyah nak rely on brand2 tuh..
Brand sendiri camne?

1 lagi,...kalo tempat2 2 tutup,orang2 yg keje kat situ camne?
DIerang ade gak anak pinak...nak Idop...sekurang2nya keje nak gaji halal


Teringat citer kakak aku...member die sorang ni konservatif sket...so boikot la segala brand barat..kebetulan awek die sangat cantik dan pakai la brand2 kosmetik barat..die suro boikot,awek die ikut...ok la, in good faith...

TApi,bile pakai brand lain..abes la punah muka awek die...terpaksa revert to that brand..


Another one, pasal Starbucks nye boikot...berdasarkan cerita kawan, (nama dirahsiakan)

Ade sorang kawan die pakai T-shirt s'bux..ye la tgh keje..tetibe ade emergency,kene g hospital coz ade sibling die accident..sampai kat counter, orang kat counter buat x layan coz die pakai t-shirt s'bux...siap jeling2 lagi kat logo 2....ape ni?

ISlam suruh buat cam2 ke?
kalo org accident 2 mati ke hape? jawab la ko.

2nd, kawan die sorang lagi,keje sbux gak, tgh makan kt kedai,tetibe kene lecture ngan orang mane tah...

3rd, sorang pekerja sbux kene blasah kat bus stop mase tunggu bas..


It's like....Okay, Nak boycott konon demi mempertahankan agama..
TApi perangai macam x beragama....ape laaa...

Aku bukan nak condemn misi2 boikot...
IT's a good thing,
But when u suck in the conducts...
It's fucked up...Buat malu je.

Kalo betol nak boikot,
buktikan ade brand sendiri, MAde by Muslims,

Halal dan Awesome

1 comment:

lukman macho said...

true to that bro...
like the taklims in Jasin dulu cakap... "niat tidak menghalalkan cara"

our intention is good : paralysing the jews economy = paralysing their attack force = no more war

BUT our actions are sometime wrong: selambe belasah org jew + like all the cases u mentioned above + calling the non-boycotters as jew lovers...

sigh... sedih siot